maanantai 26. marraskuuta 2012

The Shining - Hohto (1980)Genret: Kauhu, Trilleri, Draama
Valmistusvuosi: 1980
Pituus: 119min
Ohjaajat: Stanley Kubrick
Käsikirjoittajat: Diane Johnson, Stanley Kubrick, Stephen King
IMDb: Ratings 8.5/10 from 307,560 users

Leffatykki

Wikipedia

IMDb
*JUONI*


"Kirjailija Jack Torrance saa työpaikan syrjäisen Overlook-hotellin talvihoitajana. Häntä kuitenkin varoitetaan työhaastattelussa, että vuonna 1970 hotellin talvihoitajana toiminut mies sairastui ”mökkihöperyyteen” ja tappoi perheensä, johon kuului vaimo ja kaksi tytärtä. Tämän jälkeen mies oli ampunut itsensä. Jack kuitenkin ottaa työn vastaan.

Jackin mukana hotelliin muuttavat vaimo Wendy ja poika Danny. Danny puhuu itsekseen mielikuvitusystävälleen Tonylle, jonka hän sanoo asuvan suussaan. Tony näyttää hänelle asioita ja on varoittanut Overlook-hotellista.
Hotellilla perheelle esitellään paikkoja ennen sulkemista. Danny tapaa herra Halloranin, joka kykenee puhumaan Dannylle avaamatta suutaan. Hänellä on kyky hohtaa ja käy ilmi, että Dannyllakin on sama kyky. Halloran varoittaa Dannya siitä, että hotellissa on sattunut pahoja asioita, jotka eivät lähde pois. Ne näkyvät joskus ja silloin niitä ei pitäisi uskoa. Halloran myös kieltää Dannya menemästä huoneeseen numero 237.

Jack päättää aloittaa kirjoittamisen ja kieltää Wendya häiritsemästä häntä. Hän ei kuitenkaan saa inspiraatiota, eikä kirjoittaminen edisty. Jack ei suostu käymään kävelyllä tai muutenkaan rentoutumaan, vaan erakoituu vähitellen. Talvella lumimyrsky saartaa hotellin ja perhe jää eristyksiin. Lopulta Jackin mielenterveys pettää tyystin ja hänen perheensä on sen myötä suuressa vaarassa."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti